Wie wij zijn 

Het Zeekadetkorps Amsterdam is het op een na oudste zeekadetkorps van Nederland: al 67 jaar actief met sport en spel voor jongeren die graag via een jeugdvereniging met water kennis willen maken.

Het Zeekadetkorps Amsterdam is veel meer en anders dan een zeilschool of een watersportvereniging. Een andere jeugdverenigingen houdt zich vooral bezig houden met een enkel facet van water, bij het korps worden alle facetten van varen samengebracht. Er wordt geleerd en gedaan, niet alleen zeilen en roeien, maar ook onderhoud, varen, communiceren enzovoort – alles wat bij water en varen hoort.

Je gaat er om met een heel uiteenlopende groep mensen. Je bouwt er aan je persoonlijke ontwikkeling en leert er in een team verantwoordelijkheid nemen. Jij als kadet hebt meerdere mogelijkheden je te ontwikkelen, niet alleen met theorieën, maar ook praktisch.

Op basis van je ontwikkeling kom je steeds hoger in rang. En na het bereiken van de volwassen leeftijd, kan de kadet lid worden van het leidinggevende kader.