Zeekadetkorps

amsterdam

Het meeste plezier op het water

Avonturen beleven: Elke zaterdag opnieuw spannend!!

Word Zeekadet

Hoe & Wat

Voor Wie?

Meisjes en jongens tussen 10 en 23 jaar

Wanneer

Elke zaterdag van 11.00 – 17.00u

Waar?

Jollenpad 15, aan De Nieuwe Meer, Amsterdam Zuid.

Wie zijn wij?

Het Zeekadetkorps Amsterdam is een jeugdvereniging van jongeren vanaf 10 jaar. Jongeren die graag in groepsverband deel nemen aan activiteiten in het kader van “alles wat met varen te maken heeft”, gericht op nieuwe dingen doen, op van elkaar leren in de praktijk. Het korps biedt gezelligheid, chillen en uitdagende activiteiten.

ZKKA heeft een drijvend clubhuis en een kleine vloot aan vaartuigen, en een ruime locatie die direct gelegen is aan “De Nieuwe Meer” in Amsterdam.

Activiteiten

Elke zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur komen de zeekadetten in ons drijvend clubhuis de Snorrekot bijeen om zich bezig te houden met zeilen, roeien, varen, onderhoud aan het schip en tal van andere bezigheden die te maken hebben met varen…

De Nautische dienst aan boord is verantwoordelijk voor alles wat er aan dek en met de kleine vloot gebeurt. Als ‘Matroos’ maak je deel uit van dit dienstvak.

De technische apparatuur van de kleine vloot valt onder de Technische Dienst. Als technicus maak je hiervan deel uit.

Als hofmeester en kok hou je je bezig met de inwendige mens. Een hele belangrijke taak aan boord van een schip. De toko en kombuis zijn de vaste plaatsen van deze Logistieke Dienst.

De leukste jeugdvereniging van Amsterdam

We hebben ons drijvend clubhuis, de Snorrekot.
En we hebben de motorsloep de Marianne en de zeilboot RS Quest.

Beleef spannende avonturen

Elke zaterdag is het weer spannend welk avontuur er beleefd gaat worden? Op ontdekkingsreis door het Westland met de Hercules? Dropping met navigatie oefening? Of lekker even niets en gewoon aan boord van de Assam. Je weet het vooraf nooit!!

de Zeekadet

Inschrijven

Samen met de Commandant en je ouder(s) aan boord van de Snorrekot. Klik op de onderstaande link om onze contactgegevens te zien en kom naar de Snorrekot.

Kosten

De contributie is € 45,00 per kwartaal.
Banknummer is: IBAN NL19INGB0005142424
t.n.v. Stichting Zeekadetkorps Amsterdam.

Kleding

De zeekadet draagt een “werkpak” (met evt. een trui en pet) en bij officiële gebeurtenissen een uniform. Het werkpak is eigendom. Het uniform wordt in bruikleen verstrekt.

Sponsors van korps Amsterdam:

Sponsor worden

Wat kunnen we voor u betekenen?
Om voor sponsors interessant te zijn, brengen we de sponsors duidelijk in zicht. Wij hebben een netwerk van bijvoorbeeld andere korpsen, gemeente, havenbedrijf, instituten voor onderzoek op of onderwater, koopvaardij, kustwacht, marine, reddingsbrigades, waterbeheer en waterbescherming en werven.

Wat kunnen we gebruiken?
We zijn op zoek naar zowel commerciële- als niet-commerciële- en overheidspartijen die zich willen identificeren met Het Zeekadetkorps Amsterdam en in ruil daarvoor spullen aan ons willen bijdragen. Daarnaast heeft het Zeekadetkorps Amsterdam financiën nodig voor het uitvoeren van activiteiten en het onderhouden van ligplaats, clublokaal en schepen.

Wil je zeekadet worden?

Als je nieuwsgierig bent, kun je natuurlijk eens langs komen.
Stuur een mailtje, we vinden het leuk als je komt.

kantoor@zkk-amsterdam.nl

DOEN !!

Zeekadetkorps Nederland

Veel meer informatie over het Zeekadetkorps Nederland kan je vinden via de site. Klik op de vlag hieronder.